Opleiding :
De klassieke  M.O  Schilder-Teken Opleiding in Amsterdam en De Rietveld Academie – Amsterdam. Na mijn studie heb ik als docente bij het Middelbaar Onderwijs gewerk o.a. aan het Willem de Zwijger Lyceum-Bussem en het Christelijk Lyceum-Alphen aan de Rijn – afdelingen HAVO & VWO. In de 70-er jaren heb ik als enthousiast feministe o.a meegewerkt aan het oprichten van Cinemien.

Opleiding
De klassieke M.O Schilder-Teken Opleiding- en de Rietveld Academie in Amsterdam. Na mijn studie werkte ik als docente bij het Middelbaar Onderwijs.
In de 70-er jaren heb ik als enthousiast feministe o.a meegewerkt aan het oprichten van Cinemien.

Verschillende werkervaringen
In de theaterwereld in New York werkte ik als decor- en light-desighner, actrice en regisseur. In Kingston (N.Y) als coördinator in een Opvanghuis voor Mishandelde Vrouwen en Kinderen In San Diego (Ca.) met kanker-patiënten en de Naturalistische Gerson Therapy. Terug in Nederland gaf ik 9 jaar les in Esoterische Tarot. Als mede-oprichtster en coördinator van het Feministisch Spiritualiteits Centrum “Avalon“ in Amsterdam in de 80-er jarengaf ik begeleiding aan persoonlijke ontwikkeling en les in Tarot. In 1990 pakte ik mijn oude beroep als Schilder-Teken docente weer op als docente bij het Middelbaar Onderwijs en als Cursus-docente.

Jaarcursussen bij WijHeemstede  ( www.wijheemstede.nl )

  • Vrij Schilderen – met lessen Portret – vrijdag van 14.00 – 16.30 uur.

Contact: vrijda@kpnmail.nl

Onderstaand vindt u werk van Cursisten uit de vroegere Cursus  Portret voor Gevorderden – bij CASCA en WIJ-Heemstede.


Ida Hesp- van Dulken

Inge Heis