Ik heb kunstgeschiedenis gestudeerd in Leiden en ben cum laude afgestudeerd op een onderwerp uit de zeventiende-eeuwse prentkunst: De betekenis en ontwikkeling van voorstellingen van feestvierende boeren in de traditie van Pieter Breugel en Adriaen Brouwer. Daarna heb ik gewerkt voor Teylers Museum als wetenschappelijk medewerker, voor de Gemeente Musea Delft (Stedelijk Museum Het Prinsenhof) als hoofdconservator, voor het Frans Hals Museum als hoofdpubliekszaken en plaatsvervangend directeur. Ten slotte ben ik zeven jaar verbonden geweest aan Museum Het Rembrandthuis als adjunct-directeur. Sinds 2014 richt ik mij op het organiseren en geven van cursussen, lezingen en kunstreizen. Wij hebben reizen georganiseerd naar Zuid-Frankrijk, Parijs, Londen, Berlijn, Essen en Normandië. Ik doe dit werk samen met Emmelie de Mol van Otterloo en Thera Follmer-von Oven, eveneens kunsthistorici. Wij doen dit onder de vlag van kunsthistorisch bureau Artetcetera. Kunst in woorden, zie de website van Artetcetera.

Wat voor mij het belangrijkste is? Samen kijken en samen praten over kunst. Naar kunst kijken is aandachtig kijken: open en onbevangen. Kunst heeft zoveel te bieden, als je een paar minuten de tijd neemt om ‘echt’ te kijken.

Ik ben van huis uit gespecialiseerd in de kunst van de Gouden Eeuw, maar heb mij de laatste vijf jaar vooral bezig gehouden met de moderne kunst (1850-1920), de kunst van de realisten, impressionisten, post-impressionisten en de expressionisten in Europa en Amerika.

Contact:
Michiel Kersten
Leidsevaartweg 109
2106 AS Heemstede
M 06 1005 7228
E mkersten@quicknet.nl
W artetcetera.nl