Wanneer Wekelijks op dinsdag | 2 x 14 lessen van 2,5 uur
Start jaarcursus: 12 september 2023
Tijd 9:30 – 12:00 uur
Locatie WijHeemstede-De Luifel, Herenweg 96, 2101 NP Heemstede
Cursusprijs voor 28 lessen € 395,- (prijs wordt nog aangepast !)
Opmerkingen Voor oud-cursisten is het mogelijk in 2x € 197,50 te betalen

Voor de cursus Portret, is geen portret-ervaring noodzakelijk. Een Basiscursus Tekenen-Schilderen is voldoende om ermee te beginnen.

Bezig zijn met Portret Tekenen-Schilderen is een spannende uitdaging! De standen van de kop leren begrijpen en weergeven en hoe je d.m.v. verhoudingen een betere gelijkenis krijgt is een ware ontdekkingstocht. Er wordt uitgelegd waarop gelet moet worden bij het opzetten van de “Kop” en hoe deze verder kan worden uitgewerkt. We beginnen met opzetten in houtskool, daarmee leren we toonverschillen in de huid weergeven. Is dat onder de knie, kunnen we de stap naar acrylverf maken. We leren huidskleuren mengen – maar juist ook ander kleurgebruik ontdekken. Zo ontwikkelt u het inzicht om tot een eigen kleur-invulling te kunnen komen. We werken ook met inkten en potlood, pastels en olieverf.

Door het kijken naar elkaars werk en de nabesprekingen ontwikkeld u begrip voor de onderliggende structuur en leert u steeds gedetailleerder zien.
Als Model zijn partners, vrienden, kennissen en familieleden van harte welkom! Er kan een professioneel Model worden ingehuurd. Hiervoor worden de kosten samen gedeeld. Ook gaan we met opdrachten n.a.v. fotomateriaal en met eigen foto- en beeldmateriaal aan de slag.

In principe neemt u zelf kwasten, penselen, verf- en teken-materialen mee. Er zijn veel verschillende materialen aanwezig die gratis gebruikt kunnen worden.(Zolang de voorraad strekt). Schilder- en tekenpapier is te koop in de les.

Opgeven voor de Cursus kan via een e-mail naa : vrijda@kpnmail.nl

Graag uw naam en telefoonnummer hierin vermelden. Het Inschrijf-formulier wordt dan per mail opgestuurd met alle verdere informatie. Na ontvangst van het ingevulde formulier wordt u op de Inschrijf-lijst gezet. De datum van betaling geldt als volgorde-nummer op de Inschrijf-lijst.

Als het maximum aantal deelnemers is bereikt wordt u direct op de hoogte gesteld. Indien u al had betaald wordt het geld teruggestort.
Uw gegevens kunnen dan opgenomen op de Wachtlijst, indien gewenst, zonder verplichtingen wederzijds. Ik neem dan contact op zodra er een plaats vrij komt. Het is gebleken dat dit goed werkt.

Ik wens u een goed, gezellig en inspirerend cursus-jaar !

Marianne Vrijdaghs.